Winter is coming.

Snart har jag gjort lika många avbildningar av min hjärna som jag är gammal (eller ung, var det ju). De senaste åren så gott som enbart MRTs, alltså MagnetResonansTomografier, vilket i folkmun kallas magnetröntgen, trots att de inte innefattar några röntgenstrålar.

Och tur är väl det, för annars skulle jag befinna mig i en prekär paradox; att varje gång jag kontrollerades för min tumör, så skulle jag alltså utsätta mig för en ökad risk för nya tumörer. Det räcker med den 6-veckors strålningsbehandling med konventionell röntgenstrålning som jag redan genomgått, men där bedöms vinsterna överstiga riskerna.

Tyvärr finns det inga evidens (än så länge?) för att strålningen förlänger överlevnaden vid min typ av tumör, men det har jag bestämt mig för att tänka att den gör. Det skulle inte vara värt biverkningarna jag fått annars, men dem återkommer jag till i framtida inlägg.

Idag tog det 2×15 min (före och efter kontrast), och jag hann slumra till under båda halvlekarna. Nu väntar den där (o)roliga väntan. Tror aldrig jag vänjer mig vid den helt, för jag vet ju inte säkert om jag kan slappa eller ska inta stridsberedskap förrän jag får svaret.

Jag ska försöka leva som jag lär, och inte kludda Belsebub på väggen i förväg. Det är svårt när målarhinken sakta fylls på med hjärnspöken i takt med väntan på svaret, men jag ska intala mig att min solskenshistoria kommer att fortsätta.

Summer is coming.

2 svar på ”Winter is coming.”

  1. Hjärtat ! Sommarens solstrålar väntar på Strålmannen som ska stråla mycket längre och längre fram. Supermannen får inte avboka plötsligt allt på en gång. Världen är Din! Många som väntar på dina föredrag, kurser, möten och mycket annat du håller på med och glöm inte att du är Limitet Edition & Number One !!!!!!!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *