Om mig

Det var mitt under sjunde terminen på läkarprogrammet, och livet lekte. Jag ledde spinning på Friskis & Svettis, tränade fotboll, gymmade och sprang både ofta och långt. Jag var engagerad inom musik och dirigerade en kör samt sjöng i ytterligare två. Dessutom tog jag pianolektioner och hade ett flertal spelningar på olika nationer i Uppsala. Fullt upp med andra ord.

Den första april gjorde mitt dittills hyfsat bekymmerslösa liv en radikal helomvändning. Mycket kommer aldrig någonsin att bli sig likt. Jag är numera en cancerpatient. Och jag har inte vilken cancer som helst, utan cancer i hjärnan. Jag har en elakartad hjärntumör.

 

Jag opererades den 12:e april år 2006, och när jag vaknade upp ur narkosen var jag oförmögen att styra min högra kroppshalva och hade stora problem med talet. På grund av de komplikationer som följde (en dåligt fungerande njure som visade sig vara missbildad från födseln samt massiva blodproppar i båda lungorna) var jag inlagd på sjukhus i över två månader, och jag var nära att dö. Jag tappade 12 kg i vikt och förlorade det mesta av min muskelmassa.

 

Det tog kortare tid att komma tillbaka än jag vågat hoppas, och idag lever jag utan några direkta restriktioner. Min koncentrationsförmåga, mitt minne och min stresstålighet har dessvärre förändrats till det sämre, men det börjar jag lära mig att acceptera även om det är svårt. I min bok ”Strålmannen” kan du läsa om hur jag har kämpat, hur jag fortfarande kämpar, och vad mina erfarenheter har lärt mig som gör att jag verkligen uppskattar och lever livet idag.

Dröm om morgondagen. Minns gårdagen. Lev idag.

Mental styrka

För att lyckas med det krävs mental och kroppslig styrka.

Nyfiken på mig? Klicka här!