Recensioner – Föredrag

”Onkologkliniken bjöd in Anders Södergård för att förstå vikten av fysisk aktivitet både för personal och för våra patienter. Han tog med oss på sin personliga resa med sin erfarenhet både som patient och läkare.

Hans sätt att beskriva sina upplevelser och hur han hanterar svåra symtom med träning är en viktig inspirationskälla. Berättelsen lämnar ingen oberörd och ger en djupare förståelse för vad som spelar roll i resan genom vården samt vad patienten själv kan påverka.”

Eva Ulff, specialistsjuksköterska och verksamhetsutvecklare
Onkologkliniken Region Jönköping


”Anders inledningsföreläsning på AT-stämman var den perfekta starten. Den personliga föreläsningen är berörande, intressant och Anders engagemang smittar av sig på publiken. Många uttryckte att det både var en modig och inspirerande föreläsning. Vi från AT-stämmans organisationskommitté är mycket nöjda med vårt val av inledningsföreläsare.”

Lina Sjödin, ordförande
AT-stämman


”Anders har holdt foredrag for sygeplejersker og læger i Danmark og Sverige og alle var solgt. Anders er fyldt med humor og empati og forstår virkelig at sætte alt i perspektiv. Absolut ingen går uberørt fra en samtale eller et foredrag med Anders. Så livsbekræftende og tankevækkende.

Jeg ser frem til at gense og høre Anders igen.”

Pia Fræer Grundholm, Area Manager
Pro-Strakan Danmark


”Att få höra Anders berätta om sin resa genom sjukvården och genom livet var helt fantastiskt! Han är en stor inspirationskälla och glädjespridare trots allt det svåra han har gått igenom. an är ett verkligt bevis på att livet inte är hur man har det, utan hur man hanterar det. Alla borde lyssna på Anders!”

Pia Gustafsson, verksamhetschef
Hospice Gabriel


”Ett föredrag som rycker med publiken genom personliga erfarenheter och berättelser, sång och musik. Det berör och ger många tankar och reflektioner runt hur det är att vara personal, men framförallt patient i dagens hälso- och sjukvård.”

Ulrika Julin, kommunikationschef
Hälso- och sjukvården Region Örebro


”Anders gjorde en levande och i minnet vidhäftande lärorik föreläsning. Med absolut samklang mellan känslor och intellekt och med en struktur som gick att automatiskt föra över i ett eget tänkande. Kryddat av självrannsakan och humor. Och det på ett fint personligt sätt.”

Ulf Måwe, ordförande
SFAM kompetensvärderingsråd


”Jag gillade Anders ärliga berättelse som också fick en extra dimension med tanke på att han är läkare i sitt yrkesliv. Hans erfarenheter ger en ovärderlig påminnelse om hur skört livet är. Sådan som man behöver höra som frisk.

Anders är en inspirerande, närvarande och generös föreläsare, och jag hoppas att många får tillfälle att höra hans historia.”

Eva Berglind, verksamhetsledare
Friskis & Svettis Tyresö


”Anders bjuder på en föreläsning utöver det vanliga. Med en blandning av vetenskap, stort hjärta och karismatisk personlighet får han deltagarna att djupt beröras av sin egenupplevda berättelse om när livet vänder. ”

Therese Tersmeden, produktspecialist
Ascensia Diabetes Care


”I sin föreläsning lyckas Anders berätta om det svåraste på ett känslosamt men samtidigt avdramatiserat sätt. Han är i sin föreläsning både läkaren och patienten och pendlar mellan starka känslor och kalla fakta. Tack vare att han så generöst och med sån värme delar med sig av sina erfarenheter ger han mig vilja och kraft att skapa och fånga dagen. Jag inser att jag är den enda som till syvende och sist kan fylla mitt liv med mening. Det blir också tydligt i hans föreläsning att man aldrig vet hur långt eller kort livet blir… Så börja nu!”

Helena Tranquist, verksamhetsledare
Friskis & Svettis Örebro


“Med närvaro och osentimental öppenhet håller Anders greppet om sina lyssnare och åskådare. Vi får vara med på hans ofattbara resa genom sjukdomen och får veta att hotet fortfarande hänger över honom, men inspireras och förvånas över den glädje och värme han går genom livet med idag. VI får dubbelt förtroende för honom då han befinner sig på båda sidor läkekonsten som den drabbade och den helande. Gick därifrån gripen och glad.”

Johanna Bergman
Friskis & Svettis Södertälje


”Anders berättar på ett personligt och medryckande sätt om sin livsresa efter beskedet om att han har en hjärntumör. Genom att Anders vågar bjuda på sig själv tar han mig som lyssnare med på en mycket hoppfull resa. Anders berättelse blir en berättelse om utsattheten, när det där som bara inte ska hända ändå händer – och hur det går att vända till styrka och en förmåga att verkligen se livet här och nu. Att våga livet, utan garantier.”

Annika Stenvall, präst
Spånga-Kista församling


”Anders har ett ödmjukt och fint sätt att berätta om det som kan göra ont i livet – bokstavligen. Han fick mig att känna mig som en medresenär på hans livsresa; en berättelse om allt som gör ont, gör en vilsen, glad och lär en att fånga dagen. Anders sätt att berätta öppnar ens ögon för tacksamhet i det fantastiska som vi kallar för vårt liv.”

Liisa Björklund, programkoordinator
Norrtälje Roden Rotary


”Vi hade förmånen att träffa Anders Södergård en aprilkväll i vårt församlingshem, i hans barndomsstad Fagersta. Anders berättelse berörde oss på flera olika sätt, och vi fick ännu ett talande exempel på hur livet ibland äger förmågan att förändra sig oerhört snabbt och obarmhärtigt .

Men Anders egen förmåga att förklara sin sjukdomssituation med hjälp av intressanta bilder och en stor portion humor (och en melon!) ingav hopp. Anders talar om sin tumör som en stor utmaning i sitt liv, som han har antagit och till och med införlivat med sin livssyn. En livssyn som handlar om konsten att förhålla sig på ett positivt sätt till allt som sker.

Många av oss som gick hem den kvällen tyckte det var en fantastisk kväll och en viktig påminnelse om att vi får ta till vara de dagar och stunder som livet ger oss.”

Li Lundberg, präst
Västanfors-Västervåla församling


“TÄNKVÄRT. INSPIRERANDE. BERÖRANDE.”

Anette Huseby, verksamhetsutvecklare
Medborgarskolan Stockholm


”Inget är så smittande som när någon berättar om sin resa genom rädslor, dödsångest och fysisk smärta, kämpar för sitt liv mot sjukdom och död.

Anders Södergård framställer sin kamp på ett trovärdigt sätt som ger oss andra hopp om människans förmåga att möta sina inre demoner och bli vän med sitt öde vilket ökar kvalitéerna i livet när vi väl kommer genom tunneln. Anders berättelse visar på den vägen mot ett rikare liv.”

Per-Arne Bengtsson, präst
Norberg-Karbenning församling


“Anders föreläsning var upplyftande men samtidigt allvarlig. På ett enkelt vis beskriver han hur man kan välja väg i livet. Anders närmar sig frågor kring döden på ett avdramatiserat sätt som manar till eftertanke och reflektion men utan minsta rädsla.”

Jennica Multén, affärsutvecklare
Frösunda LSS AB


”I ett fullsatt café höll Anders ett mycket spännande föredrag som slog hål på en hel del myter om träning för äldre, och som klargjorde att det aldrig är för sent att komma igång. Anders pratade, visade bilder, och demonstrerade på ett enkelt och roligt sätt olika typer av övningar som man kan göra själv hemma framför TV-apparaten. Anders svarade på massor av frågor vilket visar att han är bra på att engagera och skapa intresse kring friskvård och träning, inte minst för äldre personer. Mitt Hjärta hoppas kunna engagera Anders fler gånger som föreläsare!”

Bengt-Olof Staffas, verksamhetschef
Bergslagssjukhuset Mitt Hjärta AB

2 svar på ”Recensioner – Föredrag”

  1. Anders lät oss följa med på en mycket gripande och känslomässig resa där han i sitt föredrag berättade om hur hans liv plötsligt vändes upp och ned. Känslan av att plötsligt bli patient. Han berättar också kring hur hans syn på livet förändrats med tiden, vad är egentligen viktigt? Samtidigt som föreläsningen inte lämnar någon oberörd så ges också möjlighet till både rörelse och skratt. En mycket givande föreläsning som varmt rekommenderas!

  2. Jag hade förmånen, tillsammans med 200 företagsledare, att få lyssna till Anders. Anders ödmjuka och personliga presentation berörde oss alla. Hans sätt att beröra och greppa livet självt väckte både beundran och inspiration. Flera gånger och under min karriär har jag fått lyssna på många olika typer av föreläsare, men ingen med en sådan personlig ansats som Anders. Anders medverkan under en hel utbildningsvecka, där affär och resultat stod i fokus, ledde till en mänsklig balans som för deltagarna gav ett mervärde och inspiration. En fantastisk föreläsning!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *