Föredrag

Jag hör till och kan bokas via Europas största talarförmedling Talarforum.
Skicka ett mejl till mig via kontaktformuläret om du vill veta mer!

Strålmannen - läkaren som fick cancer

Anders Södergård är läkare och lever med en obotlig hjärntumör. Han överlevde och håller nu kreativa och spännande föredrag som baseras på forskningsresultat, evolutionsteori, existentialism samt på egna upplevelser som läkare och cancerpatient.

Tanken är ett feelgoodföredrag med både smärta och ångest men med ännu mer glädje och hopp. Målet är att visa på en väg till ökad livskvalité, och få oss att ännu mer uppskatta det vi har medan vi har det. Visionen är en bättre tillvaro för alla.

Träning för överlevnad - ett sjukt föredrag om hälsa

Anders Södergård fick sitt första cancerbesked när han gick sjunde terminen på läkarprogrammet. Han överlevde tack vare, och behandlar idag sina symtom med hjälp av träning.

Var tredje människa drabbas av cancer och den vanligaste dödsorsaken i Sverige är hjärt- och kärlsjukdomar. Det finns en uppsjö mediciner men även andra effektiva sätt att förebygga och behandla som ofta glöms bort. Var tredje cancer och fler än varannan hjärt-kärlsjukdom skulle kunna undvikas med hjälp av enkla åtgärder såsom att träna mer och äta nyttigare. Det är sjuka siffror som det är dags att ta tag i.

Anders varvar på ett underhållande sätt skrämmande statistik med personliga reflektioner, i en blandning av självklarheter och annat som många kanske varken vet eller tänkt på. Han ger oss olika infallsvinklar på hur vi kan ta del av världens bästa behandling.

Det är ingen mirakelmedicin. Det är vad våra kroppar är skapta för.

Träna bort smärtan!

Styrketräning för äldre har länge ansetts ohälsosamt, och när det väl använts har det skett med väldigt försiktig belastning för att minska skaderisken. Nu vet vi att det kryllar av positiva effekter med styrketräning oavsett ålder, både vad gäller förebyggande av sjukdomar och förbättring av kroniska åkommor. Bland annat är det bevisat att du blir mindre stel och får minskad smärta av din artros om du styrketränar.

Anders Södergård är en läkare som på ett lättfattligt och underhållande sätt beskriver grunderna i styrketräning, samt ger  konkreta råd och tips.

En sekund, en diagnos - och en mängd bemötanden

Bemötande i vården handlar om så mycket mer än bara relationer mellan läkare och patienter. Bemötandet är så potent att det påverkar resultatet av varje behandling. Ändå är kurser i detta en bristvara i vårdutbildningarna.

Hur bemöter du en ledsen och besviken patient? Knyter det sig i magen när du ska möta någon som är förbannad? Hur känner du inför att ge svåra besked?

Anders ger utefter sina erfarenheter som både läkare och patient konkreta tips på hur du kan agera i svåra situationer för att minska din egen ångest. Med mycket humor och genom att blotta sig själv gör han det till en minnesvärd föredragsupplevelse.

”Anders inledningsföreläsning på AT-stämman var den perfekta starten. Den personliga föreläsningen är berörande, intressant och Anders engagemang smittar av sig på publiken. Många uttryckte att det både var en modig och inspirerande föreläsning. Vi från AT-stämmans organisationskommitté är mycket nöjda med vårt val av inledningsföreläsare.”

- Lina Sjödin, ordförande AT-stämman

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *