Projekt ET

Jag skäms.

Eller nej, förresten.

Skam är en lika onödig som obehaglig känsla, så jag vill befatta mig med den så lite som möjligt. Jag får helt enkelt acceptera att det har varit en hektisk period de senaste månaderna och att jag därför prioriterat annat före bloggen och facebooksidan. Mycket kan tillskrivas och beskyllas den där usle sekreteraren (läs jag själv) som överoptimistiskt fyller igen varenda lucka.

”Tredje helgen i oktober säger du? Absolut, det spikar vi! Likaså andra helgen i november. Mm, februari går säkert också bra.”

Visst att de helgerna var fria i sig, men hade Mr Secretary kollat de övriga helgerna respektive månad så hade det framgått att det redan låg inbokade grejer över samtliga.

Även om det är sådant jag tycker om att göra så har jag ändå ett stort behov av egen tid. Spelar ingen större roll om det handlar om att umgås med familj eller kompisar, inte ens för kravlösa rekreationshelger. Jag har ändå ett stort behov av att vara ensam. Jag behöver min egen tid.

Såhär har det nog alltid varit, men behovet av återhämtning har bara blivit större i och med hjärntröttheten (se blogginlägget Vadsomhelst kan inträffa närsomhelst). Därför har jag nu återtagit en tidigare tradition som märkligt nog omärkligt försvunnit någonstans under vägen. Numera står det än en gång ”Projekt ET” över minst en helg per månad. Konstigt nog räcker det för att jag ska respektera det som ett viktigt uppdrag man inte flyttar på. Projekt EgenTid.

Just den livsviktiga texten – fast då hopskrivet som ProjektET – har jag beslutat ska få pryda min gravsten.

Det slutgiltiga projektet.

Och all egentid man kan önska sig.

5 svar på ”Projekt ET”

 1. Klokt!!!
  Lätt att glömma sig själv i vimlet!
  ”Det är här och nu! Det är Din stund på Jorden”.
  Varm Kram Anders

 2. Hej!
  Jag tänker 2 dagar ET i månaden är en bra början ; lägg till en dag per månad för varje år så kommer DET om sisådär 25 – 30 år vara ett faktum att all tid kommer att vara din egen!

  En gamlings fundering,
  Kram från Anders

  1. Tveksamt det där om egen tid.
   Jag har väl aldri haft så mycket att göra som NU!
   Eller så är DET så här att det är först NU som jag förstår vad som är viktigt för mig i NU:et.
   Upplever då att jag har många viktiga uppdrag samtidigt som jag är viktig för mina barn och barnbarn och de allra närmaste!
   Min tid här på Docrates går fasansfullt fort. Trots att behandlingarna bara tar några få minuter. Jag känner mig trygg och väl omhändertagen. Möter svenskar som blivit illa behandlade i Sverige.
   Tyvärr är ju vår cancervård inte den bästa längre! Nationella program är ju inte bara av godo som du säkert vet. De begränsar den enskildes behov av vård.
   Solen skiner och jag har valt att vara hemma och vila idag. Fram till NU har det varit en tuff kamp med sjuk make och mitt eget cancerbesked.
   Inser att jag NU behöver vila också!
   Kramar

 3. Hej Anders!
  Förståndigt av dig att planera in ET i ditt hektiska schema.
  Känner igen mig i det du skriver. Även roliga aktiviteter tar energi.
  Har diagnostiserat mig själv som HPS. (högkänslig person) vilket innebär att jag behöver mycket egen tid för återhämtning eftersom jag ger ut så mycket av mig själv när jag gör något.
  Sköt om dig.
  Ses på spinningen!
  Åsa

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *