Böcker

TRE BÖCKER SLÄPPTA, FLER PÅ VÄG!

Den motiverande populärvetenskapliga boken Så mycket friskare – en sjuk bok om hälsa släpptes i början av 2019 och blev ett fint komplement till min självbiografiska roman Strålmannen (2012) och tillsammans ger de nya perspektiv på träning och kost, på liv och död. Boken som kom ut nu i juli (2022) kan ge dig en möjlighet att boosta dig själv och förbättra dina odds i CANCERKAMPEN – boosta dig med fysisk aktivitet.

Nu finns även Så mycket friskare och Strålmannen som ljudböcker – finns där ljudböcker finns!

Så mycket friskare – en sjuk bok om hälsa

Ingen ska behöva drabbas av en sjukdom som går att förebygga. Cancer och hjärt-kärlsjukdomar är de vanligaste dödsorsakerna i Sverige men fler än en miljon av dessa diagnoser hade enligt vetenskapliga studier kunnat förhindras. Läkaren Anders Södergård kommer att förändra din syn på hälsa, kost och träning.

Vill du bli mer stresstålig, må bättre, se bättre ut och orka mer? Genom att helt enkelt göra det vi är genetiskt programmerade för så får du det på köpet. Du får konkreta tips på hur du ska göra och varför de positiva effekterna uppstår, allt grundat i modern forskning. Läs mer…

Strålmannen

Efter en kort stund skjuts dörrarna till rummet försiktigt åt sidan, och läkare Karin står åter i öppningen. Nu får jag veta. Skönt. Nästan lite spännande. Men ser hon inte bekymrad ut? Även om det är mörkt i rummet tycker jag mig se en oro hos henne, och det skrämmer mig.

”Får jag tända?” frågar hon liksom trevande. ”Jag skulle nämligen behöva stänga dörrarna om oss.”

”Gör så”, svarar jag, och direkt förstår jag att det hon har att säga är något jag inte vill höra.

Hela hennes kroppsspråk talar för att det är så när hon långsamt rör sig och ser ut att tänka på hur hon ska framföra nyheten. Vad kan det vara? Tusen tankar bombarderar mig. Säg nu, säg nu, säg nu! Allt snurrar. Jag får en skymt av en gravallvarlig min, och den klär henne inte. Den oroar mig. Jag ser hur hon drar fram en pall och sätter sig intill sängkanten.

”Det såg inte så bra ut på röntgen”, säger hon med en lätt suck och medlidande i blicken.

Ett medlidande som jag upplever som obehagligt eftersom jag förstår att något hemskt ligger till grund för det.

”Nähä?” säger jag med en röst som inte riktigt bär. Säg nu, säg nu, säg nu!

”Man såg en förändring.”

Läs mer…

6 svar på ”Böcker”

 1. Hej Anders!

  Jag har precis läst din bok om din hjärntumör, en bok som du har skrivit med egna ord, jag kände igen beskrivning om känsla hur man mår när man får sådan besked. Jag har en dotter som fick hjärntumör för två år sen känner igen din ord som du beskrev hur det känns att få sånt besked. Du och min dotter som får sånt besked är tuffa besked när ni bägge var 25 år jag säger det är tufft att genom denna sjukdomstillstånd man har inget annat val att ta som genom den svåra tid och du ska ha en eloges för att du orka skrivit denna bok.

  På tisdag ska jag följa med min dotter och får svar på sin magnetröntgen hon tycker det kämpigt att vänta på svaret

  1. Hej Mia!

   Jag är glad över att du uppskattar boken, men det är ledsamt att höra om din dotter. Väntan på besked är bland det jobbigaste man går igenom som patient (och anhörig), och jag hoppas att MRT:n gick bra samt att ni orkar fortsätta kämpa er igenom allt.

 2. En otrolig gripande bok som jag vill varmt rekommendera att läsa och även du som jobbar inom vården. Boken har påverkat mig på många sätt. Tack Anders Södergård för du delar med dig den erfarenheten och upplevelsen!

 3. En otroligt gripande och fantastisk bok som jag varmt rekommenderar. Jag började läsa och kunde inte sluta läsa den. Att få följa Anders och hans sjukdom har påverkat mig på många sätt. Tack Anders Södergård för att du delat med dig av dina upplevelser och erfarenheter.

 4. En mycket välskriven bok som berör på djupet. Starkt gjort av Anders Södergård att låta oss få dela hans resa. Köp och läs ! Har givit bort 2 böcker som uppskattades mycket.

Kommentarer är stängda.